Noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan?

Het was niet je eigen keuze, maar het is een voldongen feit: je moet op zoek naar een nieuwe werkomgeving. Je wilt snel weer aan de slag, maar tegelijkertijd geen overhaaste beslissingen nemen. In mijn outplacement-traject “Terug in het zadel” help ik je die nieuwe baan te vinden die echt bij je past.

Daar kwam de klap…

Je zag het misschien al aankomen, of niet, maar de klap was er toch ineens: je bent je baan kwijt.

 • Weg zekerheid van een vast contract
 • Weg vertrouwde omgeving
 • Weg dagelijkse routine
 • Weg bekende gezichten op het werk
 • Weg zelfvertrouwen

Je hebt wel een advocaat in de arm genomen, en met de vaststellingsovereenkomst komt het wel goed of misschien heb je hem zelfs al ondertekend.

En nu? 

Leegte? Vraagtekens? Boosheid en onbegrip over wat er is gebeurd? Onzekerheid? Eigenlijk geen idee waar je nu moet beginnen?

Halsoverkop een nieuwe baan vinden dan, die lijkt op de oude? Maar word je daar gelukkig van en houdt die wel stand?

Of toch maar eens kijken voor een outplacementtraject?

Maar dat kan ik toch zelf wel?

Natuurlijk, je hebt jarenlange ervaring, al dan niet voorafgegaan door een goede opleiding.

En als je exact hetzelfde werk wilt wat je al deed, en je vindt de vacatures daarvoor in grote mate op LinkedIn of Indeed: ga dan gericht solliciteren en maak van dit gedwongen vrij zijn een onverwachte vakantie. Veel plezier!

Als voorgaande echter niet van toepassing is, en je merkt dat je met je ziel onder je arm loopt, of zit, draai het dan eens om: waarom zou je jezelf geen ondersteuning gunnen in deze bizarre periode?

Je hebt een transitievergoeding die je bruto = netto kunt inzetten, of misschien heb je zelfs wel een apart budget voor outplacement. Mooi toch? Zo voorkom je dat je halsoverkop weer in iets nieuw-maar-bekends stapt, waarover jij en/of je nieuwe werkgever over een jaar wellicht minder enthousiast zijn.

Ja, ik wil!

 • Van de nood een deugd maken en mijn loopbaan goed onder de loep nemen;
 • Hulp bij mijn zoektocht naar een nieuwe baan die ook op de lange termijn bij me past;
 • Dat deukje in mijn zelfvertrouwen wegpoetsen;

Kortom: ja, ik ben (hard) gevallen, help mij terug in het zadel!

Dat kan!

In het outplacementtraject Terug in het Zadel van Rond HR help ik jou in ca. 6 maanden aan een gedegen plan van aanpak voor de korte en langere termijn, waarmee jij de baan vindt waarin je:

 • Weer weet waar je maandelijks financieel aan toe bent;
 • In een nieuwe, fijne omgeving terecht komt;
 • Graag weer dagelijks aan de slag gaat;
 • Nieuwe leuke collega’s leert kennen;
 • Opnieuw zelfvertrouwen hebt.

Naast aandacht voor wat er is gebeurd en handvatten om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, gaan we vooral aan de slag met jouw leven tot nu toe, waarom heb je bepaalde keuzes (niet) gemaakt, waar zit van nature jouw kracht, waar word je blij van, wat zorgt ervoor dat je zaken die je zegt wel te willen toch niet doet – en hoe verander je dat irritante gedrag, hoe ziet jouw omgeving jou eigenlijk en wat kun je met die input, waar werk je als jij alles voor het zeggen hebt, en zo graven we in meerdere sessies naar wat jou drijft en welk werk ècht bij je past. Van daaruit formuleren we jouw persoonlijke plan van aanpak, waarmee je serieuze stappen kunt zetten. We bekijken samen jouw CV, LinkedIn profiel en bespreken op welke manier jij je mooie, nieuwe baan kunt vinden en als je wilt, oefenen we ook het sollicitatiegesprek.

Waarom bij Rond HR?

Met 15 jaar ervaring als interim HR Manager in diverse branches en organisaties èn een gedegen coachachtergrond, is Vivian dè persoon om je te begeleiden op weg naar je nieuwe baan. Zij weet hoe gedwongen ontslag soms kan lopen, weet uit eigen ervaring wat het kost om weer overeind te krabbelen na ontslag, en hoe naar CV’s wordt gekeken.

Kortom: bij mij ben je aan het goede adres voor het complete verhaal vanaf het moment dat het je net is overkomen tot het moment dat je uitkijkt naar de eerste werkdag bij je nieuwe baan.  

Wat kost dat?

Het outplacementtraject Terug in het Zadel kost € 2747 exclusief 21% BTW. Betaal je dit uit je transitievergoeding, dan gaat de rekening naar je werkgever en betaal je dit uit je bruto vergoeding in plaats van uit je netto salaris.

Je kunt nu twee dingen doen

Optie 1: op van alles gaan solliciteren en hopen dat die baan wel stand houdt.

Dat zou zomaar kunnen. Wonderen bestaan.

Optie 2: we bellen en bekijken of Terug in het Zadel iets voor je is.

Dat kost je niks, behalve een beetje tijd.

Er zijn twee manieren om dit bij mij aan te geven:

 1. Vul onderstaand formulier in. Ik stuur je dan een mail voor de belafspraak.
 2. Meteen doorpakken? Bel direct: 06-30465167.

Meer weten? Mail me.

Dan plannen we een kennismakingsgesprek via Zoom in, vrijblijvend natuurlijk. Als het outplacementtraject Terug in het zadel niet de beste oplossing voor je is, dan vertel ik het ook.