Welk risico?

Als je me al wat langer volgt, dan heb je gemerkt dat het onderwerp van mijn blogs of vlogs vaker gaan over mensen die eigenlijk wel een stap willen maken in hun loopbaan. Een stap in de vorm van een promotie of gewoon helemaal iets nieuws, en dat dan toch niet doen, omdat ze… nou ja, vul maar in: zich hebben verloren in de waan van de dag, het eng om vinden om hun vaste baan en financiële zekerheid op te geven, bang zijn om te falen, of zich zorgen maken om wat de mensen uit hun omgeving wel niet zullen denken… Doodzonde, want voor je het weet ben je weer een jaar verder en is er nog niets veranderd terwijl je dat wel graag wilt.

De vraag is: welk risico loop je nou echt? En dat komt eigenlijk neer op de vraag: waar wil je op terugkijken, wanneer jouw leven ten einde loopt? Dat je risico hebt gemeden, of dat je echt hebt geleefd, en in elk geval hebt geprobeerd je dromen te verwezenlijken?

Toen ik begin 30 was liep ik er tegenaan dat ik het werk wat ik toen deed niet de rest van mijn leven wilde doen. Eigenlijk had ik in die tijd bij meerdere zaken in mijn leven vraagtekens. Na een hobbelige zoektocht heb ik uiteindelijk besloten te gaan voor een jeugddroom: toneel! Ik heb audities gedaan en werd aangenomen bij een parttime opleiding tot theatermaker: acteren, zingen, dansen en uiteraard zelf teksten schrijven en spelen. Ik ging minder werken, verhuisde naar een kleiner huis en verkocht mijn auto om dit te kunnen betalen.

Na een jaar of 2 merkte ik dat dit het toch niet ging worden: de concurrentie is groot en ik merkte vooral dat ik graag schrijf en zing, maar niet zo nodig op een podium hoef te staan.

Heb ik er spijt van? Nee! Absoluut niet. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad, en daarnaast heeft die periode mij geholpen om over drempels heen te stappen die ik later in mijn leven tegen kwam, en me niet te laten tegenhouden door zogenaamde zekerheden. Dat werk van toen was het echt niet voor mij, en dankzij de toen noodzakelijke verhuizing kwam ik bijvoorbeeld uiteindelijk in een veel leukere buurt te wonen, waar ik mijn huidige partner ben tegengekomen. Met andere woorden: een stap nemen vergroot je comfort zone, en brengt je soms ook nog onverwachte dingen waar je blij van wordt.

Herken je dit? Welke grote stap heb jij wel eens genomen? Of waarvan heb je spijt, omdat je het niet hebt gedaan? Ik hoor of lees het graag van je!

Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij een eerste stap uit je huidige werksituatie? Download dan mijn gratis e-book.

 

Meer hulp nodig? Ik help je graag! Kijk hieronder voor de mogelijkheden

Ga je al een tijdje niet meer fluitend naar je werk? Plan dan een gratis Loopbaan Pitstop-gesprek bij me in.

Lees verder

Eindelijk tijd voor een stap in jouw loopbaan? Ga voor Loopbaan 2.0!

Lees verder

Het was niet jouw keuze, maar het is een feit: je bent (weer) je baan kwijt. Wat nu? Ik help je snel weer Terug in het Zadel!

Lees verder