Oh ja, joh?

‘Ja, echt!’ Een grote glimlach en stralende ogen.

Ik ken haar al langer en eens in de zoveel tijd komt ze heel enthousiast met een idee. Ze gaat weer terug naar school. Een enkele keer deed ze dat ook, om na een paar maanden af te haken. Meestal begint ze er uiteindelijk helemaal niet aan. Ze heeft ook eens overwogen een eigen winkel te openen, of zelfs ‘dan maar aan kinderen te beginnen’. Eén keer heeft ze intern gesolliciteerd, en toen ze nul op rekest kreeg, zou ze een andere werkgever gaan zoeken. Dat was vorig jaar vijf jaar geleden, maar toen stonden er nog steeds dezelfde functietitel en naam van de werkgever op haar loonstrookje.

Sinds het begin van de welbekende pandemie in Nederland hadden we minder contact, waardoor ik de laatste ideeën en wilde plannen niet meer had meegekregen. Van de week sprak ik haar voor het eerst weer. Een nieuwe baan, waarin ze de eerste twee jaar ook een opleiding zou volgen. ‘Oh ja, joh…’, zei ik. Nu kent zij mij ook langer, en de ironische ondertoon was haar niet ontgaan.

Maar echt waar dus! Vorige zomer was ze in gesprek geraakt met een recruiter, en sinds afgelopen najaar is ze salarisadministrateur in opleiding. Bij een nieuwe werkgever. Ik heb haar gevraagd wat nu de doorslag heeft gegeven, waardoor ze de stap dit keer wel heeft gezet. Ze had de recruiter bij toeval ontmoet, en die had haar gevraagd wat ze nu deed en haar vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Zo is het balletje gaan rollen en heeft ze een andere baan, waarin ze zich verder kan ontwikkelen. Het komt er op neer dat ze er geen moeite voor heeft hoeven doen en iemand anders haar de drempel over heeft gepraat.

Hartstikke gaaf voor haar dat dit zo op haar pad is gekomen. Redelijk uitzonderlijk ook…

Wacht jij ook op zo’n kans? En hoe lang nog?

Hulp nodig bij het nemen van de juiste stap? Ik help je graag! Kijk hieronder voor de mogelijkheden

Ga je al een tijdje niet meer fluitend naar je werk? Plan dan een gratis Loopbaan Pitstop-gesprek bij me in.

Lees verder

Eindelijk tijd voor een stap in jouw loopbaan? Ga voor Loopbaan 2.0!

Lees verder

Het was niet jouw keuze, maar het is een feit: je bent (weer) je baan kwijt. Wat nu? Ik help je snel weer Terug in het Zadel!

Lees verder