Klant aan het woord: Anna

Anna is 45, getrouwd met Bert en heeft 2 kinderen: Fien van 13 en Bas van 11. Naast haar werk wandelt ze veel en geeft ze 1x per week yogales. Tot voor kort was Anna werkzaam als Management / Directie Assistent. Vanwege een overname en reorganisatie is die functie voor haar en haar collega’s komen te vervallen.

‘Onbegrijpelijk. Vind ik nog steeds, eerlijk gezegd. We zijn overgenomen door een private equity bedrijf en die vinden functies zoals de mijne overbodig. Alsof we de hele dag niets te doen hadden! Nu zijn de taken belegd bij mijn voormalig collega’s…

Eerlijk gezegd was ik eerst een beetje sceptisch over een outplacementtraject. Ik werkte al bijna 20 jaar in mijn oude baan, vond het werk leuk, vooral de samenwerking met mensen van verschillende disciplines, en ging in eerste instantie gewoon op zoek naar dergelijk werk. Dat viel tegen: er waren niet zoveel vacatures en het bedrijf waar ik op gesprek ben geweest, besloot te kiezen voor een andere kandidaat. Intussen merkte ik – doordat ik steeds meer op afstand kwam van mijn oude werk – dat ik misschien wel wat anders wilde. Ik begrijp ook wel dat door automatisering het management zelf hun afspraken plannen, en brieven zijn eigenlijk vervangen door mail, doen ze ook zelf. Ik heb er in de loop van de tijd steeds andere klussen bij gekregen, die niet altijd even leuk waren.

Achteraf gezien besefte ik dus dat ik moest veranderen van functie, en niet alleen van werkgever. Alleen dan kan ik ook op lange termijn aan het werk blijven. Dat was voor mij de grootste motivatie voor een outplacementtraject. Mijn werkgever had geen apart budget voor outplacement, en ik heb zelf besloten om het uit mijn transitievergoeding te betalen. Best een besluit, maar langdurig een WW-uitkering kost nog meer. En het is het geld dubbel en dwars waard: nu ben ik aan het werk bij een ontzettend leuk bedrijf op de afdeling Customer Services. Daarnaast ben ik bezig met een managementopleiding, want ik wil die afdeling gaan runnen! Dat zijn stappen die ik niet zomaar had ingezien en durven zetten, dus ik ben heel blij met dit traject en de begeleiding die ik heb gehad.’

Hulp nodig? Ik help je graag! Kijk hieronder voor de mogelijkheden

Ga je al een tijdje niet meer fluitend naar je werk? Plan dan een gratis Loopbaan Pitstop-gesprek bij me in.

Lees verder

Eindelijk tijd voor een stap in jouw loopbaan? Ga voor Loopbaan 2.0!

Lees verder

Het was niet jouw keuze, maar het is een feit: je bent (weer) je baan kwijt. Wat nu? Ik help je snel weer Terug in het Zadel!

Lees verder