Ja, ik krijg gewoon de kans niet!

‘Ja, ik krijg gewoon de kans niet om door te groeien!’ Ik ben in gesprek met een dame van eind dertig, die duidelijk niet meer lekker op haar plek zit. De werkgever is nog steeds heel tevreden over haar inhoudelijke werk, en dat krijgt ze regelmatig te horen. Dat is dus het probleem niet. Zij vindt het zelf inmiddels een beetje saai en zou graag wat nieuws willen proberen binnen het bedrijf.

Ze heeft dit eerder al besproken met haar leidinggevende en HR, maar daar werd ze ook niet wijzer van. Wat ze precies wil, wist ze ook eigenlijk niet. Ze heeft vervolgens mij benaderd om erachter te komen wat ze nu echt wil, zodat ze met een gerichte vraag en plan naar haar werkgever toe kan. Inmiddels is duidelijk dat er bij haar huidige werkgever niet veel ruimte is voor doorgroeimogelijkheden. De richting waar haar interesse naar uit gaat, vereist een opleiding. Dit heeft ze besproken met haar werkgever, en die is niet bereid haar daarin tegemoet te komen. Hij houdt de boot af voor haar mogelijkheden in die functie, want hij ziet haar liever op haar huidige functie.

‘Waarom kijk je niet eens buiten dit bedrijf?’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog steeds verbaas over de blik die ik soms krijg wanneer ik iets dergelijks opper. Ook nu. Dan begint de weerstand: ‘maar het is zo lekker in de buurt’, of ‘mijn collega’s zijn nog wel leuk’. En deze dame: ‘ik heb nu een vast contract.’ Altijd interessant om dan te achterhalen wat de echte reden is om de stap buiten de deur niet te durven of willen zetten. En hoe groot de wens om door te groeien echt is. Een vast contract is leuk, maar geen garantie op een levenslang dienstverband, en waarom zou je dat überhaupt willen als je bij dit bedrijf niet verder komt? Waar wil je op terugkijken wanneer je met pensioen gaat? Zoals alle clichés is ook deze waar: je leeft maar 1x, dus pak zelf de regie en creëer je eigen kansen!

Waar laat jij je nog door tegenhouden?

Hulp nodig bij het nemen van de juiste stap? Ik help je graag! Kijk hieronder voor de mogelijkheden

Ga je al een tijdje niet meer fluitend naar je werk? Plan dan een gratis Loopbaan Pitstop-gesprek bij me in.

Lees verder

Eindelijk tijd voor een stap in jouw loopbaan? Ga voor Loopbaan 2.0!

Lees verder

Het was niet jouw keuze, maar het is een feit: je bent (weer) je baan kwijt. Wat nu? Ik help je snel weer Terug in het Zadel!

Lees verder