De zin van het leven ben je zelf

De zin van het leven ben je zelf.

Deze quote van Jules Deelder las ik vandaag op een muur, en ik vind hem prachtig. Waarom? Ik zie het in mijn werk regelmatig gebeuren dat mensen oorzaken en oplossingen buiten zichzelf zoeken, terwijl je best veel invloed hebt op hoe jij je leven en je werk (be)leeft en op de manier waarop jij reageert op zaken die jou vanaf ‘buiten’ overkomen. Met andere woorden: sommige mensen zoeken zingeving (alleen) buiten zichzelf.

De vraag is: hoe reageer jij wanneer het op je werk niet (meer) loopt zoals je zou willen? Leg je de schuld buiten jezelf, en verwacht je daar ook de oplossing van? Of ben je in staat om zelf actie te ondernemen om – eventueel naar omstandigheden – (toch) het beste er uit te halen? Natuurlijk mag je je boos of verdrietig voelen wanneer het werk zoals je het kent of zelfs de baan die je hebt, ophoudt te bestaan. Of als een gewenste promotie niet doorgaat. De vraag is alleen of het jou helpt wanneer je hier lang in blijft hangen.

Vind jij je werk niet meer leuk? Hoe lang is dat al en wat maakt dat je geen stappen onderneemt? Wil je het me laten weten?

Kun je wel een beetje hulp gebruiken bij een eerste stap uit je huidige werksituatie? Download dan mijn gratis e-book!