De waan van de dag…

Deze keer neem ik jullie graag mee in een verhaal over de waan van de dag, en hoe daardoor, deels onbewust, slechte situaties (te) lang kunnen blijven voortbestaan…

Ik sprak een tijdje terug een dame die mij vertelde dat ze het al meer dan een jaar niet meer naar haar zin had in haar werk. En niet even, een paar dagen ofzo, maar ze zag steeds vaker op tegen de nieuwe werkweek. Ze had de verlenging van haar jaarcontract geaccepteerd, maar eigenlijk voelde ze zich toen al niet echt blij. Toch bleef ze, en ze kwam pas in actie toen haar 2e jaarcontract niet werd verlengd.

‘Waarom ben je dan zo lang blijven hangen?’

Nou ja, ze wist niet zo goed wat ze wilde, en het uitzicht op een vast contract gaf haar wel een veilig gevoel. En ja… verder dacht ze er niet zo over na, het was nou eenmaal zo.

‘Ok… Wat heeft dat je gekost?’, vroeg ik haar. Ze keek me verbaasd aan.

‘Nou, wat heeft het je gekost om zo lang te blijven hangen en niet op tijd zelf in actie te komen?’

Al pratende werd het haar en mij duidelijk dat dit nogal wat is:

  • Ze heeft nu een WW-uitkering, en dat scheelt haar netto een paar honderd euro in de maand, in vergelijking met haar laatste netto salaris;
  • Na wat doorvragen bleek ook dat haar huwelijk in een dal zit, omdat ze de onvrede op haar werk net iets te vaak en te lang op haar partner had afgereageerd;
  • De kennissen die ze inmiddels het meest zag, waren mensen die vaak aan het mopperen waren over van alles en nog wat. Een paar vrienden waar ze wel energie van kreeg en waar ze vroeger vaak leuke dingen mee deed, had ze het afgelopen jaar steeds minder gezien.

Ik zag het lampje gaan branden, en toen zei ze een woord dat ik voor de gevoelige lezer niet zal herhalen. En nog eens. Maar goed, het kwartje was gevallen en ze is nu een flink eind op weg naar een baan in een omgeving die wel goed bij haar past. Haar humeur is in elk geval alvast verbeterd. Op mijn advies is ze een weekendje weg geweest met haar man en heeft ze een paar oude vriendinnen uitgenodigd voor een gezellige borrel. Bij een inmiddels weer gezelligere vriendin.

Hoe is het met jou?

Wil jij voor de zekerheid checken hoe je ervoor staat in je werk? Vraag het gratis e-book aan!

6 signalen waaraan je merkt dat je niet blij meer wordt van je werk.

Hierin geef ik je ook 3 handige oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt voor een nieuwe stap in je loopbaan. En nog een bonustip! Vraag hem hier aan:

https://rondhr.nl/gratis-e-book/

 

Hulp nodig? Dat kan!

Ga je al een tijdje niet meer fluitend naar je werk? Plan dan een gratis Loopbaan Pitstop-gesprek bij me in.

Lees verder

Eindelijk tijd voor een stap in jouw loopbaan? Ga voor Loopbaan 2.0!

Lees verder

Het was niet jouw keuze, maar het is een feit: je bent (weer) je baan kwijt. Wat nu? Ik help je snel weer Terug in het Zadel!

Lees verder