Dartele Dinsdag!

Gisteren was het ‘Blue Monday’, dat zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan. Het wonderlijke is dat ik daar nooit last van had, totdat ik er sinds een aantal jaar door allerlei mediaberichten jaarlijks op werd gewezen dat het toch echt heel gebruikelijk is om je somber te voelen op deze dag.

Ok… interessant. Buiten een aantal mensen dat wellicht een gegronde reden heeft om zich in deze tijd somber te voelen, lijkt het voor mij toch vooral een mindset-dingetje. Ik bedoel, wanneer je maar tegen jezelf en elkaar blijft zeggen dat het toch echt een sombere tijd is – elk jaar weer, dit bestond al voor Corona – dan word je uiteindelijk wel somber.

Dat moet dus ook andersom kunnen! Zullen we dat vandaag eens doen? Ik roep vandaag uit tot Dartele Dinsdag! Het is de leukste dag van het jaar, want het is vandaag. En vandaag is het enige dat telt. Gisteren is geweest, morgen zien we weer verder. Neem de tijd voor een lekkere wandeling, hoofd in de wind, maak plezier met collega’s, vrienden, lees een goed boek, kijk een vrolijke film. En kijk in de spiegel: ja, je bent er nog, en je bent mooi, helemaal goed zoals je bent!

Ik wens je een hele fijne Dartele Dinsdag!

Wil je de energie van vandaag meenemen om morgen aan de slag te gaan met een verandering in je (loop)baan? Download dan dartel mijn e-book: https://rondhr.nl/gratis-e-book/